Chlorella

 

Chlorella je přírodní produkt bez plnidel, barviv a konzervačních látek. Je tvořena sladkovodní řasou Chlorella pyrenoidosa, rostlinou mikroskopické velikosti výjimečnou svým nepřekonatelným obsahem bílkovin, chlorofylu, betakaroténu, vitamínů a minerálních látek.

  •  detoxikuje organismus
  •  neutralizuje vnitřní pH, omezuje výskyt plísní v lidském těle
  •  čistí trávící ústrojí, zejména tlusté střevo, podporuje vylučování, obnovuje zdravou střevní mikroflóru
  •  jako prebiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií
  •  zásobuje tělo účinnými antioxydanty – betakarotén, vitamin E
  •  stimuluje optimální hladinu cholesterolu a tlak krve
  •  zvyšuje účinnost inzulínu s následnou lepší kontrolou hladiny cukru v krvi
  •  významně podporuje regeneraci jaterní tkáně
  •  napomáhá prevenci proti nádorovým onemocněním
  •  podporuje zdravou krvetvorbu, zvyšuje hladinu hemoglobinu
  •  posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním
  •  odstraňuje z těla těžké toxiny, kovy a další jedovaté látky
  •  podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů
  •  podporuje činnost nervového systému, pomáhá lépe se vypořádat se stresovými situacemi a únavou
  •  prospívá celkové regeneraci organismu, zvyšuje energii a vitalitu  

Pročišťuje celý organismus

Chlorofyl obsažený v řase (nad 3,5 %) pomáhá z vnitřních orgánů těla a tkání odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Potlačuje růst patogenních anaerobních bakterií, regeneruje jaterní tkáň a pročišťuje krevní řečiště. Vláknina chlorelly má navíc schopnost na sebe vázat pesticidy a další odpadní látky, které pak odvádí z těla ven. Je důležitá pro zdravou peristaltiku střev a podporuje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě.
Díky svému detoxikačnímu účinku má chlorella rozhodující vliv na zdraví všech tělesných orgánů. Je bohatá na minerály, které organismus používá k neutralizaci kyselého prostředí, v němž se množí patogenní bakterie, viry, plísně a kvasinky (především Candida albicans). Svým zásaditým působením snižuje překyselení organismu, způsobené především konzumací rafinované stravy chudé na minerální látky (cukr, sladkosti, limonády, živočišné tuky atd.).

Dobrá prevence i léčba

Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití chlorelly v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. Vedle již zmíněných účinků pomáhá normalizovat krevní cukr v případech hypoglykémie. Má schopnost regenerovat jaterní tkáň. Je efektivní při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při dětských alergiích na mléčné výrobky a při chronickém únavovém syndromu. Redukuje také vysoký krevní tlak, protože její mastné nenasycené kyseliny Omega-3 snižují HDL cholesterol. Jako adaptogen pomáhá snižovat hladinu hormonů souvisejících se stresem. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů.