Chlorella

Chlorella je přírodní produkt bez plnidel, barviv a konzervačních látek. Je tvořena sladkovodní řasou Chlorella pyrenoidosa, rostlinou mikroskopické velikosti výjimečnou svým nepřekonatelným obsahem bílkovin, chlorofylu, betakaroténu, vitamínů a minerálních látek.
1. detoxikuje organismus
2. neutralizuje vnitřní pH, omezuje výskyt plísní v lidském těle
3. čistí trávící ústrojí, zejména tlusté střevo, podporuje vylučování, obnovuje zdravou střevní mikroflóru
4. jako prebiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií
5. zásobuje tělo účinnými antioxydanty – betakarotén, vitamin E
6. stimuluje optimální hladinu cholesterolu a tlak krve
7. zvyšuje účinnost inzulínu s následnou lepší kontrolou hladiny cukru v krvi
8. významně podporuje regeneraci jaterní tkáně
9. napomáhá prevenci proti nádorovým onemocněním
10. podporuje zdravou krvetvorbu, zvyšuje hladinu hemoglobinu
11. posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním
12. odstraňuje z těla těžké toxiny, kovy a další jedovaté látky
13. podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů
14. podporuje činnost nervového systému, pomáhá lépe se vypořádat se stresovými situacemi a únavou
15. prospívá celkové regeneraci organismu, zvyšuje energii a vitalitu
     atd............


Pročišťuje celý organismus

Chlorofyl obsažený v řase (nad 3,5 %) pomáhá z vnitřních orgánů těla a tkání odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Potlačuje růst patogenních anaerobních bakterií, regeneruje jaterní tkáň a pročišťuje krevní řečiště. Vláknina chlorelly má navíc schopnost na sebe vázat pesticidy a další odpadní látky, které pak odvádí z těla ven. Je důležitá pro zdravou peristaltiku střev a podporuje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě.
Díky svému detoxikačnímu účinku má chlorella rozhodující vliv na zdraví všech tělesných orgánů. Je bohatá na minerály, které organismus používá k neutralizaci kyselého prostředí, v němž se množí patogenní bakterie, viry, plísně a kvasinky (především Candida albicans). Svým zásaditým působením snižuje překyselení organismu, způsobené především konzumací rafinované stravy chudé na minerální látky (cukr, sladkosti, limonády, živočišné tuky atd.).

Dobrá prevence i léčba

Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití chlorelly v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. Vedle již zmíněných účinků pomáhá normalizovat krevní cukr v případech hypoglykémie. Má schopnost regenerovat jaterní tkáň. Je efektivní při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při dětských alergiích na mléčné výrobky a při chronickém únavovém syndromu. Redukuje také vysoký krevní tlak, protože její mastné nenasycené kyseliny Omega-3 snižují HDL cholesterol. Jako adaptogen pomáhá snižovat hladinu hormonů souvisejících se stresem. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů.